Monikas/Lillis blogg - My blog

Monikas/Lillis blogg - My blog

Om denna blogg - About the Blog

SWE - Först och främst är tanken med bloggen att nära och kära ska kunna få uppdaterad info under min 4-veckorsresa i Thailand. Ifall det hela utvecklar sig till något mer får vi se så småningom...

ENG - In the first place this blog is created to let family and friends to read about my trip in Thailand. If the blog expands to something more, we will eventually see...

110410 - Skogskörning med havremoppar

Förändringar - livetPosted by Monika Sun, June 26, 2011 10:38

Läste lokaltidningen (www.bt.se) på morgonen (läs: förmiddag) och såg att det arrangeras DM i skogskörning med hästar några mil söder ut. Det skulle även visas fyrhjulingar, motorsågar, serveras fika, etc. Detta lät intressant tyckte både Thomas och jag, så på en kvart hade vi avslutat frukosten och dragit iväg! Det är trevligt med en inneboende som tycker att det är kul att fara iväg på såna här saker!

Det var skoj att få se hästar och ”förare” in action med stockar och diverse dragredskap i skogen. De kunde verkligen göra saker med precision. De flesta hästarna var av rasen Ardenner, men ett par Nordsvenskar var också med. Det är verkligen bitiga hästar, de är nästan dubbelt så stora och tunga än vad Fiesta är! Någon gång i framtiden vill jag ha en nordsvensk som jag vill köra vagn med och gärna även göra jobb i skogen. När jag äger skog kommer jag också att anlita hästar för att göra de jobb som de klarar av, vill ha så lite motordrivna fordon som möjligt i min skog.

Vädret var soligt och riktigt skönt, vi fick se både hästar och motorfordon samt fika gott, så det blev en lyckad utflykt. :)

KraM

  • Comments(0)//blog.bjelton.se/#post200